Curatarea laptopului

Mentenanta laptopurilor este de o importanta majora pentru ca orice dispozitiv electronic prin functionarea lui, emite o cantitate de caldura ce trebuie disipata.

Unele dispozitive au racire pasiva, insa majoritatea au racire activa. Racirea activa foloseste ventilatorul pentru a elimina aerul cald si a introduce aer rece.

In cazul unui laptop, procesul de racire se face intr-un mediu compact, prin fante de aerisire. Acestea vor fi acoperite de praf si scame din mediul ce ne inconjoara.

Mai mult decat atat, sistemul de racire al laptopului prin intermediul unui heatsink montat peste procesor si chipset-uri, are nevoie de un liant de transfer termic – pasta termoconductoare.

Pasta termoconductoare ajuta acest transfer termic insa datorita temperaturilor ridicate se usuca si trebuie inlocuita periodic. Asadar, lipsa mentenantei laptopului, duce la deteriorarea sistemului de racire, al chipurilor, procesorului, ba chiar a placii de baza in cazuri extreme.

NOI, cei de la Reparatii Bacau, recomandam o curatare a laptopului tau cel putin o data pe an, pentru a preveni aparitia defectiunilor si neplacerilor provocate de acestea si cresterea eficientei de functionare.

Daca nu stiai:

  • temperaturile ridicate iti reduc performantele laptopului cu cel putin 50%
  • sistemul de ventilatie devine extrem de galagios
  • laptopul fierbinte si instabil

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Post comment